2012. július 19., csütörtök

Új hetet kezdtünk - új kalandozótársakkal

A munka megkezdése előtt Magdi egy Activity játéka öt perc alatt bemelegítette új táborozóinkat. A játékot úgy igazítottuk a témánkra, hogy minden gyerek a kártyáról azt a kifejezést választja, amelyet össze tud kötni a várossal és a végén ezt el is tudja magyarázni.


Gyorsan egy csoportképet is csináltunk, hogy ne csak az utolsó nap legyen:

E heti kalandozótársaink: Sára, Fanni, Maja, Eszter, Zsófi, Réka, Panni, Zorka, Soma, Milán

Ismerkedésre megint a padlón levő Budapest térképünket használtuk - először zöld párnáinkkal a dombos-hegyes Budát kialakítottuk, majd mindenki oda állt, ahol lakik és mesélt egy kicsit magáról és lakókörnyezetéről.

A belvárosi sétánk során a múlt heti képek alapján épületornamentikákat kerestünk, de kalandozótársaink sok-sok újat is találtak.










A Károlyi kertben megálltunk nemzetest játszani, de a "fűre lépni tilos" kissé megnehezítette a játékot - a gyerekek csak a sétautakat használhatták a menekülésre. Főleg miután a szúrós szemű parkőr a táblára külön fel is hívta figyelmünket. 




(Elmenetben egy kalandozótársunk felvetette, hogy akkor hogyan is nyírják a füvet?)


Ebéd előtt a Pesti Megyeháza bemutatása várt még minket - a végén a képzeletbeli közgyűléssel. E héten amellett szólt a döntés, hogy a fű az emberekért van. Okos polgármester asszonyunk a döntésre felvetette, hogy akkor arról is kellene gondolkozni, hogyan marad szépen, ápoltan a kert. Erről még beszélünk a héten többet.






E héten is a sok-sok élmény a montázs készítésénél kivillant. Ki-ki más motívumot választott: néhányan a régi és új építészet közti különbséget fogalmazták meg, néhányan a Dunát, néhányan a zöldet, és a "fűre lépni tilos" is visszatérő elem lett.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése