2012. július 23., hétfő

Szerda - zöld a városban

Ahogy múlt héten is, irány a Gellérthegy! Most nem csak a csúszdás játszótérig, hanem a Citadelláig, a virágoskertig kellett felmennünk. Ez néhányaknak fárasztó volt - toljuk meg!




Az előre megbeszélt programban a Főkert új játékának megfelelően a megújuló energia témaköréhez köthető motívumokat festettünk volna egy, a virágágyások melletti falra.

Sajnos se festék, se környezetismereti óra nem várt minket.

Hát körülnéztünk, próbáltuk megfejteni a virágokban a motívumokat, de az sem nagyon sikerült.


Sebaj, itt egy öntöző, szaladjunk! És egy jó öreg fa, uccu neki, másszunk fel rá!



Később krétát ígértek, de az sem érkezett meg - így tovább nem vártunk, kár lett volna a csúszdázást is kihagyni. Lefele menet a múlt heti padjainkra vetettünk egy pillantást: nincs graffiti!






Ebéd után egy kis beszélgetés a városi zöldfelületekről. A vetítés bemutatta a kerttípusok (francia, angol, olasz) jellemzőit, a mai kortárs tájépítészet szép példáit, tetőkerteket, dombházakat, falra futó és függő növényeket (előkép babiloniai függőkertek), de kitért a közösségi kertek fontosságára és még színfoltnak a gerillakertészeket is megemlítette (Ötpacsirta utcai járda). 



Ezt a feladatot nagyobb csapatokban végezték a táborozók. Megbeszélték, kitalálták a fő karaktert, majd anyagot gyűjtöttek hozzá - a festéken túl a fákhoz a krepp-papír és a délelőtt szedett levelek, növények jól jöttek.








Itt sem jutottunk a végére szerdán, de a héten azért elkészültek a parkjaink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése