2013. augusztus 4., vasárnap

Szerda, július 31.

Reggel a napot a kalandozásunkkal kezdtünk, ami a Rácz Fürdőhöz vezetett. A fürdő gyönyörű példája az egymásra épülő korszakok összhangjának. Belső tereivel időutazást tettünk vissza - sajnos a török kor csak felülről volt megtapasztalható, mert az árvíz utáni helyreállítás még nem készült el. Dévényi Tamás a 14. századtól napjainkig a különböző korok építészeti jegyeiről és a terek részleteiről mesélt.Hazafelé megálltunk a Rudas ivócsarnokánál. A gyógyvíz "illata" és íze a táborozóink közül néhánynak ismeretlen volt.

Délután az építészeti alapfogalmakkal foglalkoztunk, a forma, az anyag és a használat összhangjával. Vajon fel lehet-e ismerni az épületeket a formájukról?  Hogyan függnek össze az épület méretei, használata és az alkalmazott szerkezetek? A különböző anyagok tulajdonságai milyen szerkezeteket inspirálnak?

Délutáni foglalkozásunkon egy-egy makettet készítettünk. Egyéni munkában szabadon választott épület makettjét (lehet  városi vagy vidéki épület, lehet mérnöki építmény) készítettük el – mindenki saját maga választotta az anyagot és a díszítéseket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése