2013. augusztus 4., vasárnap

Hétfő, július 29.

Kicsi, de lelkes csapattal indult a Budapesti Kalandozások nyári tábor első hete. A gyülekező alatt Magdi Activity játékot szervezett a gyerekeknek.
Aztán elkezdtük a munkát. Az első nap az alapozással telt. Mi az építészet? Mi a város? A város zajával szemben a táborozók a vidék nyugalmát és közösségi erejét is felvetették.




Majd a formák, anyagok, méretek megtapasztalására mindenki kapott egy nagy borítékot, amiben ki kellett tapogatnia a benne elhelyezett tárgyat és lerajzolnia az előtte levő lapra forma- és mérethelyesen. 



Idei "otthonunk" a Tranzit Art Café. Már az első tízórainál látszott, hogy a hét egyik nagy élménye az itteni kaja lesz. Orsi saját idei sárgabarack lekvárja és a friss vajas kalács csodás volt!


Beszélgettünk a terekről, amelyekben élünk. Külső és belső terek, nyitott és zárt terek vesznek minket körül életünkben. A tízórai után elindultunk a Fehérvári úti piachoz és az Allée-hoz. Más szemmel, mint máskor szoktuk - ezúttal értékeltük a belső és külső terek arányait, összhangját, de egyben a használatát is. Beszéltünk a piac, a vegyes használat fontosságáról, a közösségi terek rendszeréről. A táborozók a helyszínen vázlatot készítettek, megfigyelve a térfalakat, fontos elemeket, az ott levőket, áthaladókat.




Délutáni kreatív munkánkban a festék játszotta a fő szerepet: a színeket és azok hangulatát kerestük – egyéni alkotásokból színmozaikot készítettünk kis kerámialapokra, amelyek a Tranzit kitaposott ösvényének burkolata lesz majd.
Első lépésként a fiúk a kitaposott ösvényt próbálgatták.


Aztán belemerültünk a munkába. Először a tiszta színek, majd a színkeverés kísérlete elragadta táborozóinkat magával.










 Péter fantáziáját nemcsak a színek, hanem a festés új technikái is elragadták.





Majd Mátéval belendülve, meg sem álltak addig, amíg teljesen kékek nem lettek!


Gyűltek a kerámialapjaink, a napon szárítottuk őket...


... majd a nap végén beillesztettük a helyére.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése