2015. június 17., szerda

Nyári tábor 2015

Idén is várunk szeretettel építészeti-városismereti táborunkba!


Ez évi témánk: Duna és víz

A napi programjaink és a helyszínlátogatásaink idén a Duna és a víz témája körül forognak. Budapest életében meghatározó a Duna. Sokszor nem is gondolunk rá, de a Duna elsősorban az ivóvizünket biztosítja, így a hét során foglalkozunk a környezettudatossággal, ezen belül a vizek védelmével. A Duna ugyanakkor hagyományosan a közlekedés és áruszállítás fő tengelye volt, amely a motorizáció fejlődésével vesztett jelentőségéből, de mára újra kiemelt hangsúlyt kap a közlekedésfejlesztés során. A rakpartok a városi élet, kereskedelem területei voltak, amit ma a Duna mindkét oldalán autóutak foglalnak el és a víztől, víz közeli élménytől elválasztanak. A gyermekek többsége a Duna városi szakaszát ismeri, pedig a Duna-szigetek és a vízparti partszakaszok, erdők nemcsak a városon kívül, de itt, Budapesten is kikapcsolódásra, sportolásra is alkalmat adnak. A víz témáján belül Budapest egyik legizgalmasabb értékével, a termálvízzel és fürdőkultúrával is foglalkozunk, mely ma negyedik reneszánszát éli.

Helyszín: Tranzit Art Café  (Kosztolányi D. tér melletti volt VOLÁN buszpályaudvar; http://tranzitcafe.com/component/option,com_contact/Itemid,10/)

Időpont: 2015. július 6 – július 10 és 2015. július 13 – július 17, két turnusban
reggel 9-től délután fél 5-ig (érkezés 8-tól, távozás 5-ig)

Táborvezetők: Beleznay Éva (építész/urbanista, Budapest volt főépítésze) és Székely Magdolna (pedagógus), Segítőink: építész hallgatók

Egy hét tábor ára 25 000 Ft, Kedvezményes testvér ár: 20 000 Ft
Lehet egy-egy napra is jönni. Egy nap ára: 6 500 Ft.
A tábor ára tartalmazza a foglalkozások költségét, napi 3 étkezést (meleg ebéd + gyümölcs és pogácsa), vizet és limonádét, közlekedést és a különleges helyszínek belépőjét.

Ajánlott korosztály: 8-14 év



Minimális létszám: 5 fő, Maximális létszám: 25 fő

Érdeklődni és jelentkezni Beleznay Évánál, az ebeleznay@yahoo.com címen vagy a +36-30-205-3797 telefonon lehet.

Szakmai partnerünk a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány  és a VaLyo, város és a folyó




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése